Název | Množství a jednotka |
---|---|
mletá vepřová plec | 1 kg |
vejce | 6 ks |
strouhanka | 1/2 hrnku |
mléko | 150 ml |
cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
majoránka | 1 lžička |
tymián | 1/2 lžičky |
pepř | |
plnotučná hořčice | 2 lžíce |
slanina (špek) | 50 g |
sůl | |
bílek | 1 ks |
kmín | |
hladká mouka | 1 lžíce |
Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept
Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept
Postup: Mořského vlka (nebo jinou rybu) očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou od... zobrazit recept
Postup: Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme... zobrazit recept
Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků,... zobrazit recept
Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek
Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...